Hae
Hannamaria

4 x Ohut kierrettävä ja edullinen kulmakynä – ”micro brow”

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänään testissä neljä on erilaista ”micro brow” -kulmakynää, joista jokainen on ohut ja edullinen kulmakynä valittavaksi meikkiarsenaaliin. Olen nähnyt hyviä kokemuksia näistä jokaisesta ja vuosien saatossa käyttänyt jokaista, joista Maybellineä ja Lumenea uusimpana.

Nyt on aika pistää nämä kulmakynät vastakkain!

edullinen kulmakynä micro brow

Vertailussa on tänään neljä eri merkin micro brow -kulmakynää:

 • Lumene Longwear Eyebrow Definer, sävy 3 Ash Brown
 • Rimmel Brow Pro Micro, sävy 003 Dark Brown
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil, sävy Ash Brown
 • Maybelline Brow Ultra Slim Eyebrow Pencil, sävy Black Brown

Kynät ovat edullisimpia tämän tyylisiä ja helposti Suomesta saatavia, joten hinnat vaihtelevat 6,90 – 12 euron välillä. Jokainen kynä on saatavilla isoimmista vähittäistavarakaupoista ja/tai tavarataloista, hiukan edullisemmin kenties verkkokaupoista.

edullinen kulmakynä micro brow

Määrä ja hinta

Jokainen kynä pitää sisällään 0,09 grammaa tuotetta ja jokaisessa on n. 1,5-1,9 millin kärki. Kaikki kuluvat suhteellisen samaa tahtia ja jokaisen pakkaus on hyvin samanlainen. Jokaisessa kynässä on saatavissa ”spoolie”, eli kulmaharja – ainoastaan NYX Professional Cosmeticsin kynässä se on piilossa tumman korkin alla.

Päivittäisessä käytössä kynä kestää n. kuukauden (omilla kulmillani, jotka ovat valmiiksi jo melko tuuheat mutta joita haluan täyttää kevyesti), mutta toki tämä riippuu käyttäjästä ja tarvittavan tuotteen määrästä. Nämä micro brow-kynät ovatkin parhaita heille, jotka haluavat ohuita viivoja sekä kevyttä täyttöä kulmilleen. 

Enemmän tuotetta kaipaavat haluavat ottaa joko oheen tai vaihtaa kulmatuotteensa kokonaan erilaiseen, esim. kierrettävissä kynissä pysyessä *Wet’n Wild Ultimate Brow Retractable Pencil, joka sisältää 0.2g tuotetta ja on hinnaltaan 6,90€.

Verrattuna saman tyyliseen *Anastasia Beverly Hilsin Anastasia Brow Wiz -kynään (0,08g tuotetta, 25€/kpl) on näissä neljässä hiukan enemmän tuotetta (0,01g), mutta hinta on paljon suotuisampi ja itselleni oikeasti hyväksyttävissä joka tekee näistä jokaisesta hyviä.

edullinen kulmakynä micro browedullinen kulmakynä micro brow

Sävyerot

Pyrin valitsemaan jokaisesta kynästä mahdollisimman saman tyyliset sävyt vertailua varten. Maybellinen sävy ”Black Brown” on ehdottomasti porukan tummin ja samalla viilein. NYX Professional Makeupin ”Ash Brown” on aavistuksen lämpöisempi mutta edelleen hyvin neutraali.

Rimmelin ”Dark Brown” on itselleni porukasta parhaiten sopiva, sillä se alkaa olemaan jo hyvin tuhkainen ruskea joka oma hiukseni on. Lumenen ”3 Ash Brown” on hyvin tuhkainen ja porukan vaalein, vaikka sekin tummenee kerrostettaessa hyvin.

Lumenesta olen kirjoittanut oman postauksensa keväällä 2021: Odotettu uutuus: Lumene Longwear Eyebrow Definer -kulmakynä

Koostumus jokaisessa on hyvin samanlainen, samoin pigmentin määrä. Koostumus on hiukan vahamainen, mutta jää hyvin ihon pintaan ja pysyy paikoillaan eikä vain ”liu’u” siitä pois.

Lumene Longwear Eyebrow Definer

Kotimainen suosikki, jonka hinnassa näkyy suunnittelutyön oleminen Suomessa ja valmistaminen Saksassa. Jo ihan näistä syistä mielelläni valitsen tämän ellen etsi todellista budjettivaihtoehtoa.

Sävyjä löytyy viisi kappaletta ja vaalein on Ash Blonde, joka on tuhkanvaalea. Toivoisin lämpimiä sävyjä lisäksi valikoimaan!

Hinta: n. 11,90 €
Ostettavissa: *Cocopanda.fi, *Lyko.fi

Rimmel Brow Pro Micro

Hinta-määrä -suhteeltaan paras. Alle seitsemän euron hinta ja 0,09g tuotemäärä on alan halvimpia enkä usko monen sitä enää päihittävän. Laatu on kuitenkin yhtä hyvää kuin muissa. Valmistus tapahtuu Saksassa, josta merkki saa plussaa!

Sävyjä on vain kolme kappaletta ja tähän kaipaisin parannusta. Vaaleita tai lämpimiä sävyjä ei ole nimeksikään ja ylipäätään verkosta tämän saatavuus on välillä heikkoa.

Hinta: n. 6,90 €
Ostettavissa: *Cocopanda.fi

NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

Monen suosikki ja yksi ensimmäisiä edullisempia kyniä joita tässä kynämallissa tuli. Koen jotenkin, että heti ABH jälkeen NYX Professional Makeup oli seuraava joka toi microbrow -trendiä kynineen kaikkineen ainakin Suomeen. Tämä on se ”baseline” johon aina muita kyniä vertaan.

Cocopandalta löytyy kahdeksan sävyä, muualta vähemmän. Mielestäni tästäkin voisi olla hiukan lämpöisempi sävy saatavilla, vaikka Auburn on porukan lämpimin sävy. Valmistetaan Etelä-Koreassa.

Hinta: n. 11,90 €
Ostettavissa: *Cocopanda.fi, *Bangerhead.fi, *Lookfantastic.fi

Maybelline Brow Ultra Slim Eyebrow Pencil

Melko uusi tulokas, mutta hyvä sellainen. Ainut ongelma mikä minulla on tämä kanssa on se, että tämä tehdään Kiinassa. Muutoin kynä on hyvä, keskihintainen ja tekee mitä lupaa.

Lykolta löytyy kahdeksan sävyä, Cocopandalta seitsemän – sävyjä on laidasta laitaan mustasta vaaleaan blondiin.

Hinta: n. 9,90 €
Ostettavissa: *Cocopanda.fi, *Lyko.fi

Summasummaarum: ainut erottava tekijä on hinta sekä tuotteiden sävyt. Edullisin on ehdottomasti Rimmel, paras sävyvalikoima (netistä) löytyy ja kotimaisin ja vastuullisin on Lumene.

*****

Jokainen näistä tuotteista on sopiva omanlaiseensa tarpeeseen. Suosittelenkin punnitsemaan itse mikä on kullekin se oikea valinta, joku voi arvostaa hintaa kotimaisuutta enemmän ja jollekin hinta on kaikki kaikessa. Jokaista löytyy tasaisin väliajoin tarjouksesta, joten sen vastuullisimmankaan valinta ei tässä kohtaa ole monesti mahdotonta.

Mikä teidän mielestä on paras edullinen kulmakynä?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Vaikuttajamarkkinointi yrityksille -verkkokurssi

Hannamaria Media -markkinointiyritykseni kotisivu

Lue myös:
Näin tehdään kestävä maskimeikki
Kosmetiikan hittituotteet nyt: NYX Shine Loud, Maybelline Sky High-ripsiväri ja ABH Brow Freeze
5 x Tekijä, jotka vaikuttaa meikin kestoon
Kaikki Tuotearvostelut-tagin alaiset postaukset

2 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Itselläni on ollut monta vuotta käytössä toi Nyxin kynä joko Ash brown tai Taupe sävyssä ja se on toiminu oikein hyvin. Tään sun postauksen perusteella toi Rimmel kiinnostaa ton sävynsä puolesta (eikä hintakaan oo paha): olis sopivan tumma ja kylmä sävy. Pitääpä laittaa ostoslistalle! Kiitos taas hyödyllisestä postauksesta <3

  • hannamaria kirjoitti:

   Jes, se onkin hyvä! Kiva kuulla että löyty uusi testattava, se tuleekin pitkässä juoksussa kyllä edullisemmaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *