Hae
Hannamaria

Näin tehdään kestävä maskimeikki

*Sisältää mainoslinkkejä

Maskimeikki on loppupeleissä todella helppo tehdä ja vaatii vain ihan muutaman asian huomioonottamista! Osa näistä on teille varmasti arkipäivää, osa semmoista mitä täytyy hetken aikaa opetella ja mihin totutella.

Mulla maskin käyttö ja nykyinen tilanne on vienyt arkimeikkauksen yksinkertaiseen suuntaan myös niinä päivinä kun sitä teen, joten tässä tulee samalla mun arkimeikki niinä päivinä kun käytän meikkivoidetta.

maskimeikki

Ohuet kerrokset on kaiken perusta

Ohuita kerroksia tarvittaessa kerrostamalla lopputuloksesta tulee luonnollisempi. Esimerkiksi CC-voiteet, kevyet seerumimeikkivoiteet tai BB-voiteet ovat kevyitä, mutta niiden peittoasteet voivat vaihdella. Maskin alle suosittelen silti näiden sijaan harkitsemaan pitkäkestoisen meikkivoiteen, sillä ne kestävät helpommin mm. maskin alle ilmestyvää lämpöä, kosteutta ja maskin painaumia. Tämä toki riippuu usein tuotteesta, mutta näin yleistettynä.

Pitkäkestoisia ja paksumpiakin meikkivoiteita voi helposti kerrostaa kevyesti – näin voit kasvattaa peittoastetta tekemättä lopputuloksesta ”kakkua”. Aloita hyvin pienellä määrällä ja meikkivoiteesta riippuen joko *Stippling brushilla (skunkkisiveltimellä), *meikkisienellä tai peittoastetta kasvattaessasi, esim. tiiviillä *RT Expert Face -siveltimellä. Ota ohuet kerrokset huomioon myös peitevoiteessa. 

Mun tän hetken pitkäkestoisia suosikkimeikkivoiteita on maskin alle ja sekaiholle Madaran Skin Equal -meikkivoide (luonnonkosmea, tiiviillä siveltimellä saa puolipeittävän lopputuloksen ja kerrostuu hyvin), aina yhtä hyvä Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing -meikkivoide (pysyy hyvänä törkeän pitkään, sopii myös kuivalle iholle ja saa puolipeittävästä peittävän lopputuloksen, kerrostuu helposti) sekä edullinen Maybellinen Superstay -meikkivoide (käytä esim *skunkkisivellintä niin saat ohuen kerroksen mutta samalla peittävän ja kestävän lopputuloksen, ei kaikista kuivimmalle iholle).

Mikäli ihosi ei tarvitse meikkivoidetta niin skippaa se ja kokeile käyttää vain peitevoidetta niillä alueilla missä tarvitset! Itse olen alkanut tekemään tätä tänä vuonna tosi paljon, etenkin kesällä ja syksyllä kun tuntui että peitettävää oli vähän ja halusin nopeasti kaiken valmiiksi.

Kaikki meikkivoidearvostelut voit lukea Meikkivoidemaanantai -postaussarjani postauksista. Kosteuttavat pohjustustuotteet -postaus kannattaa myös lukaista jos kaipaat lisäkosteutusta meikkivoiteen alle.

maskimeikki maskimeikki

Baking -tekniikka tehokäyttöön

Kun teossa on maskimeikki, tämä tekniikka on mulle ainakin ihan ehdoton silmien alle ja nenälle. Mun nenä on semmoinen öljylaitos, että se lähtee liitoon jo ihan ilman maskia ja juonteet silmien alla haluaa imaista kaikki meikki- ja peitevoiteet mikäli niitä ei kunnolla puuteroi.

Suosittelen tekemään tämän niin, että otat *meikkisieneen irtopuuteria, kuten *RCMA No-Colour -puuteri tai *Makeup Revolutionin Loose Baking Powder, levitän kevyen kerroksen toivotuille alueille (silmien alla etenkin varmistaen että peitevoidetta ei ole juonteissa) ja pyyhin ylimääräiset heti pois. Näin yksinkertaisesti kaikki pysyy paikallaan mutta puuteria ei jää yli kuivattamaan ihoa.

Vedenkestävä ripsiväri & ei ripsiväriä alaripsiin

Meikä rakastaa ripsiväriä myös alaripsissä, mutta ikävä kyllä maskin kanssa ei-vedenkestävät sotkee liiaksi. Koen, että voin käyttää ei-vedenkestäviä ripsivärejä yläripsissä maskin kanssa, mutta alaripsissä nuo lähtevät karkuun. Koska en halua vedenkestävää ripsiväriä käyttää aina, olen jättänyt ripsivärin useana kertana alaripsistä pois.

Mikäli alaripsissä haluaa käyttää ripsiväriä, kannattaa käyttää vedenkestävää ripsiväriä. Mun ehdottomia suosikkeja vedenkestävistä ripsiväreistä on ikisuosikki *Lumene Nordic Berry Curl -ripsiväri. Muita hyviä suosikkeja on todella paljon volyymia tuova *L’Oreal Paris Paradise Extatic -ripsiväri.

maskimeikki

Panosta kulmakarvoihin ja silmämeikkiin

Tätä en voi enempää painottaa! Nyt kun huulet ovat piilossa maskin alla, niin itse oon ainakin innostunut silmämeikkien teosta ja kulmakarvojen laitosta entistä enemmän.

Suosittelen hankkimaan kunnollisen luomivärinpohjustajan (mun suosikit on *Urban Decay Primer Potion tai edullisempi *Wet n Wild Photo Focus) ja panostamaan kunnon luomiväreihin sekä ripsiväriin. Yllä löytyykin mun suosituksia ripsareiksi, hyviä peruspaletteja silmämeikin tekoon on mm. *Urban Decay Naked Reloaded ja pikkuisen edullisempi *L.A. Girl Pro Artisrty -paletti (postaus tuotteesta).

Itse tykkään käyttää kulmien tekoon pyöritettävää kynää, joka on hiukan vahamainen (all-time suosikkeja *Urban Decay Brow Blade sävyssä Dark Drapes, *Rimmel Brow Pro Micro Ultra-Fine Precision Pencil sävyssä 003 Dark ja *Zuii Organic Eyebrow Definer sävyssä Taupe).

Harjaan ensin kulmat ylöspäin ja paikoilleen, muotoilen alaosan sekä lopun ja täydennän puuttuvat palaset. Sen jälkeen kiinnitän kulmageelillä kulmat paikoilleen (värilliset ja samaan aikaan tuuheuttavat suosikit *Benefit Gimme Brow+ Eyebrow Gel sävyssä 3 Neutral Light Brown ja *100% Pure Green Tea Fiber -kulmakarvageeli).

*****

Näillä syntyy mun maskimeikki! Instagramin puolelta löytyy tämä meikki tehtynä videotutoriaalin muodosta, tallennan samalla tämän myös kohokohtiin myöhemmin katsottavaksi!

Onko teillä erityisiä vinkkejä miten toteuttaa kestävä maskimeikki?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
3 x Paras kosteuttava pohjustustuote
Teidän toive: Helppo pikkujoulumeikki (viininpunainen halo-eye)
Kaikki Tuotearvostelut -tagin alaiset postaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *