Hae
Hannamaria

5 x tekijä, jotka vaikuttaa meikin kestoon

*Sisältää mainoslinkkejä

Nämä ovat niitä yleisimpiä tekijöitä, jotka vaikuttaa meikin kestoon – ja nyt ei ole kyse vain meikkipohjasta, vaan ylipäätään koko meikistä! Nämä kaikki viisi steppiä on helposti sovellettavissa huulimeikin, silmämeikin ja myös pohjameikin kestoon.

vaikuttaa meikin kestoon

1. Ihon kunto & ”tyypille” sopiva hoito

Mikään meikki ei näytä hyvälle, mikäli ihon kunto ei ole kunnossa ja sitä hoidettu ”ihotyypilleen” sopivasti. Itse en pidä tuotteiden myynnistä per ihotyyppi, vaan haluan löytää sopivat tuotteet ihon eri tarpeisiin – pakko kuitenkin myöntää, että monesti ihotyypit ovat hyvä yleistyskeino eri tarpeille.

Se, mitä tuotteita käytät (tai et käytä) vaikuttaa automaattisesti lopputulokseen. Esimerkiksi jos tieten tahtoen jätät ihon kuorimatta, kosteuttamatta ja hoitamatta, ei lopputulos varmasti ole yhtä hyvä kuin oikein hoidettuna. Mieti meikkiä kuivalla, hilseilevällä iholla vs. kosteutetulla ja hehkuvalla iholla?

Multa löytyy erilaisia tuotesuosituksia Ihonhoito -tagin alta enemmänkin. Pääasia on kuitenkin muistaa putsata, kuoria ja kosteuttaa!

vaikuttaa meikin kestoonvaikuttaa meikin kestoon

2. Pohjustus

Koen että tämä on yhtä tärkeä steppi kuin ihonhoito. Mikäli ihosi on täydellinen, et tarvitse pohjustusta. Usein se kuitenkin joko auttaa ihon lisäkosteutuksessa, meikin pitkäkestoisuuden lisäämisessä, ihon tasoituksessa tai kaikissa näissä.

Pohjustustuotteita onkin pääosin muutama erilainen; kosteuttava, tasoittava ja pitkäkestoisuutta lisäävä. Muotoina niitä voi olla esim. suihke, voide, emulsio, vaahto ja vaikka mitä muuta. Tärkeintä on valita ihon oman tarpeisiin sopiva pohjustus ja muista, että kasvojen eri osat saattavat tarvita erilaisen pohjustuksen (multipriming!).

Kuiva iho yleensä tarvitsee kosteuttavaa tai heleyttävää pohjustusta (löydät täältä mun suosikit), rasvoittuva iho voi hyötyä mattapinnan tuovasta pohjustuksesta ja laajentuneet ihohuokoiset ja kevyet juonteet tasoittuvat pääosin silikonisilla ja tasoittavilla pohjustustuotteilla (mun suosikit on tässä postauksessa).

Silmämeikki kaipaa myös pohjustajan. Jotkin näistä tasoittavat luomen sävyä, osa voi antaa jopa hiukan kiiltoa, osa vain tekee luomiväristä pitkäkestoisen. Tähän työ varmasti jo tiedätte mun lempparit, eli *Urban Decay Primer Potion on aivan ykkönen, mutta *Wet n Wild Photo Focus -pohjustusvoide on hyvä (saattaa kiristää hiukan kuivaluomisia, mutta pitää kaiken paikallaan kuin häkä).

Huulet on helppo ”pohjustaa” ne rajaamalla. Toisin sanoen huulimeikin kestoa yleensä pidentää mattainen huultenrajauskynä, mikäli kyseessä ei ole nestemäinen mattahuulipuna. Kirjoitin juuri sopivista huulipunista maskin alle käytettäväksi.  Mun suosikkirajauskynät on *Urban Decay Lip Pencil -kynät sillä ne levittyvät älyttömän hyvin, ovat pitkäkestoisia ja sävyjä on saatavilla vaikka kuinka.

vaikuttaa meikin kestoon

3. Levitystekniikka

Kyllä, vaikkei luulisi. Tämä toimii etenkin kulmakarvoissa ja ripsissä. Myönnetään, tämä voi olla pikkuisen strech mutta sanon, että mitä tarkemmin ja huolellisemmin levittää kulmageelin, sitä tarkemmin kulmat pysyvät paikallaan. Ripsivärissä levitystekniikka on ehkä avuksi enemmän lopputuloksen kanssa kuin pitkäkestoisuudessa.

Pohjan kiinnityksessä puolestaan baking -tekniikka luo kestävämmän meikkipohjan asettemalla sen paikalleen paremmin kuin perinteinen puuterointi. Itse käytän tätä pääosin silmieni alla, jossa mulla on paljon juonteita joihin meikki- ja peitevoide häviää hetimmiten ellei sitä aseta. Baking tehdään irtopuuterin ja *meikkisienen tai *puuterivipan avulla ”kuorruttaen” kohta irtopuuterilla, antaen sen hetki olla ja pyyhditään ylimääräiset pois.

4. Viimeistelytuotteet

Nämä on ehdottomasti yksiä mun lemppareita pohjustustuotteiden lisäksi. Kun suihkuttaa viimeistelysuihketta, meikistä tulee yhtenäinen ja se sulautuu ihoon entistä kauniimmin. Ei ole olemassa yksittäistä ainesosaa, joka vaikuttaa meikin kestoon, vaan se on kombo kaikkea. On olemassa myös muunlaisia viimeistelysuihkeita, kuten kosteuttavia sekä kuulautta tuovia, mutta ne eivät yleensä pidennä meikin kestoa.

Omat suosikkini löytyvät suihkeiden puolelta ja ovatkin jo lähes kymmenen vuotta repertuaarissa ollut *Urban Decay All Nighter -viimeistelysuihke sekä muutaman vuoden mukana kulkenut *NYX Professional Makeup Matte Finish Long Lasting -viimeistelysuihke.

vaikuttaa meikin kestoon

5. Meikin ylläpito

Yhtä tärkeää kuin kunnollinen pohjatyön teko on meikistä päivän mittaan huolehtiminen, jos sen haluaa pysyvän freesinä. Tähän kannattaa varautua kantamalla mukanaa esim. *kasvo-/puuteripaperia (imee öljyt iholta ja valmistelee sen fiksaamiseen), *kosteuttavaa suihketta (helppo kosteuttaa meikkipohja uudelleen jos se alkaa kuiviua) ja *meikkipuuteria (parempi paikkailuun peittokykynsä vuoksi kuin esim. kivipuuteri).

Näillä pääsee jo pitkälle, mutta esim. *perinteisen ruskeasävyisen luomiväripaletin mukana kanto on hyvä tapa – sillä voi korjata esim. korostuksia ja varjostuksia mikäli tarve.

Mikä teidän mielestä vaikuttaa meikin kestoon eniten?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
3 x Paras kosteuttava pohjustustuote
Teidän toive: Helppo pikkujoulumeikki (viininpunainen halo-eye)
Kaikki Tuotearvostelut -tagin alaiset postaukset

Yksi kommentti

  1. miniswithstyle kirjoitti:

    Nappaankin taleteen nuo luomen pohjustusaineet, koska mulla luomiväri pakenee aina sinne luomivakoon.

    http://www.miniswithstyle.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.