Hae
Hannamaria

Nopea ja helppo passikuvameikki, joka korostaa parhaita puoliasi

*Sisältää mainoslinkkejä

Näytän siltä, että vuosia lähti ainakin kymmenen uuden ja vanhan kuvan välissä! Kävin tänä kesänä tosiaan uusimassa passini ja nyt keräsin yhteen muutamat ”säännöt”, joita noudattaa mitä tulee passikuvan otattamiseen ja sitä varten meikkaamiseen! Passikuvameikki kun pitää olla hyvin neutraali, mutta huolitellun fiiliksen saamiseksi kannattaa käyttää tiettyjä jippoja studiovaloihin astellessa!

nopea ja helppo passikuvameikki

Vuosi 2016 vs vuosi 2021

nopea ja helppo passikuvameikki

1. Tasainen ja peittävä meikkipohja

Suosittelen käyttämään puolipeittäviä tai täysin peittäviä meikkipohjatuotteita. Itse suosin nestemäistä pohjaa, sillä sen alle on helpoin kerrostaa värikorjailua vaativia tuotteita, kuten oranssia tummien silmien alle tai vihreää punoittaviin nenänpieliin. Sitä on myös helpoin korjailla juuri ennen kuvaa.

Marssijärjestys on siis tämä: pohjustus (itsellä ihohuokosia häivyttävä pohjustustuote), värikorjaukset (itsellä oranssia silmien alla), meikkivoide koko kasvoille, peiteainetta vaadittaviin kohtiin (itsellä nenänpielet, silmänaluset ja muutamat epäpuhtaudet) ja kunnollinen puuterointi.

Passikuvameikissä kannattaa kasvot puuteroida hyvin ja skipata ainoastaan mikäli ihosi on kuiva. Mikäli kasvot kiiltävät etenkin t-alueelta liikaa, voi tuo näkyä ylivaloittumisena ja ns. ”valkoisena läikkänä” otsassa.

2. Pidättäydy kasvojen liiasta meikillä muotoilusta

Passikuvan yksi tarkoitus on pystyä käyttämään sitä osana elektronista tunnistamista. Jos kasvosi ovat liian erilaiset livenä kuin kuvassa, voi automaattisessa tunnistautumisessa tulla haasteita. Pidättäydy siis hyvin, hyvin pienessä määrässä varjostustuotteita, aurinkopuuteria, poskipunaa ja korostustuotetta.

Itse ottamissani kuvissa aurinkopuuteri, korostustuote ja poskipuna ei juurikaan näy ja kuten huomaat, tuo siirtyi hyvin hentona harmautena mustavalkoiseen passikuvaan. Poskeni ovat siis osaltaan harmaat ja nyt jälkikäteen ajatellessa olisin jättänyt vielä vähemmälle tämän stepin, vaikka kevyellä kädellä meninkin.

nopea ja helppo passikuvameikki

3. Hyvin kevyt silmämeikki ja huolitellut kulmakarvat

Tässä, kuten kasvojenkin muotoïlussa kevyt huolittelu voittaa! Vahvat rajaukset, irtoripset tai tumma silmämeikki ei kuulu passikuvameikkiin. Silmien muoto ei saa muuttua ja tässäkin paras taktiikka on ”korosta parhaita puolia”.

Itse tein perinteisen aurinkopuuterimeikin täysin mattaisena käyttäen vain hyvin vähän korostuspuuteria sisänurkassa. Pro tip on vaalea nude kajaali silmän sisäosaan, joka kirkastaa katsetta!

Kulmakarvoihin saa laittaa kunnolla väriä, mutta pidättäydy siinä muodossa joka on ns. ”oma”. Jos edes kuvittelet muotoilevasi kulmat parin vuoden päästä hyvin erilailla, harkitse tekeväsi ne passikuvaan ns. omien muotojensa mukaan. Ja kuten tässäkin, studiovalo ”lävistää” karvojen raot ja paljastaa omaa ihoa – voitkin siis itse päättää haluatko ns. ”karvamaisemmat” kulmakarvat vai kaksi mustaa palkkia. Omani tein ohutkärkisellä kynällä, jolla saa oheisten kuvien tyylisen jäljen.

Lue myös: 4 x Ohut kierrettävä ja edullinen kulmakynä – ”micro brow”

4. Neutraali huulipuna & kevyet rajaukset, jos tarve

Jos huultesi raja on epäselvä eikä sitä saa tarkaksi pelkällä huulipunalla, kannattaa rajausten tekoa harkita. Itseäni hiukan harmittaa etten rajannut huulia, sillä ylähuuleni näyttää osaltaan hukkuvan alahuuleen etenkin sen reunoilta (toisaalta, tälläiset ne ottohetkellä olivat eikä ylirajaamista olisi kannattanutkaan harrastaa).

Itse suosin värillistä huulirasvaa, värillistä huulikiiltoa tai kiiltopunaa passikuvissa, sillä ne tuovat hiukan eloa ilmeeseen. Mattaisetkin tuotteet toimivat, mutta niiden kanssa huulet jäävät tasavärisiksi ja hiukan elottomiksi omaan makuuni.

KÄYTETYT TUOTTEHET

*-merkityt mainoslinkkejä, joilla tuetaan blogin toimintaa

Meikkipohja:

*Shiseido Synchro-Skin Self-Refreshing -meikkivoide, sävy 130 Opal
Beauty Blender Bounce -peitevoide, sävyt *1.40 N Light Neutral ja *3.40 W Med Peach
Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Setting Powder, sävy Butter // vaihtoehto *RCMAmakeup No-Colour -puuteri
Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro -paletti // korvaava *Makeup Revolution Ultra Contour Palette
*Ofra Cosmetics x Nikkietutorials Glazed Donut -korostuspuuteri
*Everyday Minerals -poskipuna, sävy Tea Rose
*Urban Decay All Nighter -viimeistelysuihke

Silmämeikki & kulmakarvat:

Mikä tahansa aurinkopuuteri, itse käytin Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro -palettia (*korvaava)
Mikä tahansa korostuspuuteri, itse käytin *Ofra Cosmetics x Nikkietutorials Glazed Donut -korostuspuuteria
*Isadora Inliner Kajal, sävy 56 Blonde
*Jeffree Star F*CK PROOF -ripsiväri
*Madara Cosmetics GROW & FIX Kulma- ja ripsiseerumi (kulmageelinä)
*Lumene Longwear Eyebrow Definer -kulmakynä, sävy 2 Taupe

Huulimeikki:

Lipstick Queen, sävy Frog Prince // korvaava *Barry M Cosmetics Colour Changing Lip Paint -huulipuna, 1 Genie

Siveltimet:

Peiteaine: Real Techniques Ultimate Buffing Brush (osa settiä), korvaava *Expert Face Brush
Puuterisivellin: LUXIE 522 Tapered Highlighter, osa *Glimmer-settiä
Poskipuna: *FLAER 104 Loose Powder Brush
Aurinkopuuteri: *FLAER 102 All Over Face Powder Brush
Nenän varjostus: *Real Techniques Expert Concealer Brush tai *LUXIE Rose Gold 209 Large Shader Brush
Korostuspuuteri: *Real Techniques Setting Brush
Silmämeikin häivytyssivellin: *Sigma E35 Tapered Blending Brush
Kynäsivellin: *Sigma E30 Pencil brush

*****

Näillä vinkeillä onnistut näyttämään hyvältä passikuvassa! Passikuvameikkiä tehdessä on otettava huomioon, että olet kovassa studiovalaistuksessa ja viralliseen dokumenttiin tuotettava kuva asettaa tietyt rajaukset meikin monimuotoisuudelle, jonka vuoksi näistä ei kannata luistaa.

Onko teillä ollut ajankohtaista uusia passi lähiaikoina?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Hannamaria Media -markkinointiyritykseni kotisivu

Lue myös:
Näin tehdään kestävä maskimeikki
5 x Tekijä, jotka vaikuttaa meikin kestoon
4 x Ohut kierrettävä ja edullinen kulmakynä – ”micro brow”
Kaikki Meikit-tagin alaiset postaukset

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Olen aina ihaillut sun meikkausosaamista. Itse kun en osaa meikata ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.