Hae
Hannamaria

Hiusvuosi 2018

Jälleen uuden Hiusvuosi -postauksen aika! Aloitin kyseisen sarjan jo vuonna 2015, jolloin kasvattelin hiuksia ja niiden väri vaihteli jatkuvasti. Sarjan ideana onkin tehdä katsaus kuluneen vuoden hiusmuutoksiin! Aikaisempien vuosien muutokset näet tästä: 2015, 2016, 2017. Vuosi vuodelta vaikuttavat lookit vaihtuvan, mutta hiusten pituus se kun pysyy samana, haha! Oli myös hauska huomata miten omistan edelleen suurimman osan noista paidoista sekä takeista joita kuvissa näkyy!

Hiusvuosi 2018

Tämä vuosi oli siitä erilainen, että menetin aika paljonkin hiusta. Hiustenlähtö on ottanut aika koville, sillä tunnen vähenneen määrän kun haron omia hiuksiani. Kun pidän niitä kiinni perinteisesti ponnarilla tai nutturalla, on se noin puolet entisestä paksuudestaan (toki tähän hiukan vaikuttaa myös hiusten pituus, mutta samassa pituudessa kuontalo on ennen ollut paksumpi). Olen tästä hiustenlähdöstä kirjoittanut erillisen postauksenkin ja hakenut apua lääkäriltä, joka pisti mut rautakuurilla ferritiinin ollessa 20. Tuo voisi myös selittää vuoden 2018 sairastelukierteen osakseen, mutta katsotaan mitä lääkäri sanoo myöhemmin.

Hiusvuosi 2018 Hiusvuosi 2018

Tammikuu 2018

Alkuvuodesta päästelin menemään vielä tummanpuna-oranssilla hiuksella, jossa oli jonkinasteista bayalagea jäljellä. Olin kuitenkin melko kyllästynyt punaisen ja oranssin eri versioihin ja harkitsin tuossa vaiheessa jo vakavasti takaisin ruskeaan palaamista. Halusin kuitenkin kokeilla vielä violetin, sillä siihen oli suhteellisen helppo päästä punaisesta ensin omin avuin ja sen jälkeen kampaajan kanssa.

Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple

Helmikuu 2018

Helmikuussa heti syntymäpäiväni jälkeen sitten repäisin oikein kunnolla, tilasin purkit Herman’s Amazing -suoraväriä sävyssä Patsy Purple ja vetäisin ne omin avuin kuontalooni (tai no Mamma Voutilainen asian hoiti kylläkin). Pohjalla kun oli vaalennettu ja haalistunut oranssinpunainen, tuli sävystä melko tumma, joka tarttui latvaan paremmin kuin tyveen (jota ei ollut vaalennettu). Lopputulos oli yllättävän kiva ja pääsin konsulenttina aloittelemaan duuneja violetissa tukassa.

Violettien hiusten haalistuminen Violettien hiusten haalistuminen

Helmikuu – Toukokuun alku 2018

Helmikuun ja Toukokuun väliin mahtui monenmoista värivaihtelua. Hiukset haalistuivat, jonka jälkeen sävytin niitä ties millä. Tuohon aikaan ei tainnut vielä olla nykyinen vakkarituotteeni, Biozellin Cool Violet vielä edes tullut markkinoille, jonka vuoksi testasin mm. aivan liian marjapuuroon menevän KC Professional Color Mask Art -tuotteen sävyssä Violet Amethyst. Tässä vaiheessa tyvikasvua oli jo todella huomattava määrä, sillä vaalennuksia en hiukseen enään koskaan suostu kotioloissa tekemään. Hiuksia myös lähti aivan tajuttomasti.

Goldwell Elumen VV@all Goldwell Elumen VV@all

Toukokuu 2018

Käväisin viimeinkin Kampaamo Lumossa Sannan penkissä tooooooodella pitkän ajan jälkeen. Hän oli ensimmäinen ihminen joka kysyi stressin määrästä ja huomautti hiustenlähdön määrästä (vakkarikampaaja melkein viiden vuoden ajalta tuntee asiakkaansa pään). Tuolloin itsekin havahduin hiustenlähdön ensimmäiseen ja suurimpaan syyhyn.

Hiuksia vaalennettiin raidoittamalla ja päälle heitettiin Goldwellin Elumen sävyssä VV@All. Lock -ainetta ei tuolloin vielä käytetty, sillä sen kanssa violetin värin myöhemmin päästä pois saaminen on hankalampaa. Tämä kuitenkin tarkoitti myös sitä, että hiuksia piti sävyttää melko runsaasti jotta ne pitävät kauniin violetin värinsä.

hannamaria Hanna Voutilainen hannamaria Hanna Voutilainen Goldwell Elumen VV@ALL Timma.fi

Heinäkuu 2018

Pituutta oli tullut todella mukavasti ja violetilla mentiin edelleen, nyt hiukan ottaen mitasta vain huonoimpia latvoja pois. Tämä olikin mun viimeinen kerta Sannan penkissä, sillä hän pisti kampaamotoimintaa purkkiin liiketilassa tuohon aikaan. Tunsin tässä vaiheessa jo tuuheutta hävinneen melko paljon ja huomasin sen mm. ponihännän ympärysmitan paksuudessa ja kevyessä pörröisyydessä jota oli alkanut muodostua. Pituutta oli silti todella ihailtavasti jäljellä.

Loihtimo Annijaamuah Loihtimo Annijaamuah

Syyskuu 2018

Kyselin Instagramissani suosituksia parhaasta kampaamosta Jyväskylässä joka tekee Elumen -värjäyksiä. Sain todella monta suositusta Loihtimosta, jonne päädyinkin ihanan bloggaajakollegan Annin penkkiin. Hän teki sävystäni hiukan sinisemmän ja otimme loput vaalennuksesta kärsineet latvat pois pituudesta. Nautin ihanasta longbobistani todella paljon ja rakastuin hiusten hyväkuntoisuuteen. Koko Loihtimoa ei voi kuin kehua, heillä on asiantuntevaa porukkaa liikenteessä, hinnat ovat kohtuulliset ja opiskelijat saavat vielä työn osuudesta -20% alennuksen joka inspaa meikäläistä palaamaan tuoliin!

Hanna Voutilainen Nottingham Stressi hiustenlähtö

Joulukuu 2018

Joulukuun alussa laitoin ystäväni Nottinghamissa värjäämään Elumenilla hiukseni ja lopputuloksesta tuli oikein hyvä! Käytimme samaa VV@All -sävyä kuin mitä keväällä ja tällä kertaa Lock -aineen kanssa, joten sävy on pysynyt todella hyvänä ja olen sävyttelyä joutunut tekemään todella, todella vähän. Suomessa ei Elumen -tuotteita saa ostettua edes Amazonin kautta ja ne ovat myynnissä vain ammattilaisille, joten itselläni on aineet vielä yhteen värjäyskertaan ja sen jälkeen marssin jälleen Annin penkkiin.

Hiukset kasvavat ja uutta hiusta pukatessa pörröistyvät aivan urakalla. N. 3-4 sentin mittaista lyhyttä hiusta on pitkin päätä aivan järkyttävä määrä ja se jos mikä pörröistyy aivan huolella. Olen silti iloinen että tukkaa kasvaa takaisin. Seuraavalla kerralla kampaajalla käydessä aion pyytää Annia katsomaan hänen ammattilaisen mielipiteensä hiustenkasvusta ja samalla päänahan kunnosta (koen sen itse tällä hetkellä olevan talven takia suhteellisen kuiva). Parempaa ja pidempään hiusta kohti ollaan kuitenkin menossa!

————————

Itse näen näistä kuvista tuon hiusten ohenemisen vaikka se ei välttämättä muiden silmään niin selvästi näykään. Tilanne on tällä hetkellä ärsyttävä, sillä uutta hiusta puskee todella paljon ja kun yritän pistää hiusta kiinni, on se yksi sotkukasa lyhyiden sojottavien hiusten vuoksi. Onneksi hiukset ovat kuitenkin palaamassa paksuuteensa, joten en turhaan valittele. Jännä nähdä mitä hiusvuosi 2019 tuo tullessaan – mitä mun teidän mielestä pitäisi hiuksille tehdä?

Millainen oli teidän hiusvuosi 2018?

Follow my blog with Bloglovin

12 kommenttia

 1. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

  Mun mielestä sulla on ihanat hiukset. Sopii todella hyvin sun lookkiin juuri tämmöinen violetti, tai ehkä jokin muukin ”erikoinen” väri voisi olla kiva. Mitään luonnollisen väristä tukkaa en sulla näkisi, nuo räväkämmät värit on musta sun juttus. Mä oon stressannut myös hiustenlähdön kanssa. Hormonit, ikä, varmaan vaikka ja mitkä vaikuttaa… Muutenkin olen kyllä pörrötukka kun mulla on luonnonkiharaan päin oleva karhea hius. Aina miten sattuu 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos ihana, moni shokkiväri onkin tullut käytyä mutta ehkä tämä violetti pysyy vielä hetken! Ja en osaa itsekään tällä hetkellä kuvitella itseäni luonnollisen värisessä tukassa 😀 Hiustenlähtö on kyllä pirullinen asia, onneksi meitä pörröpäitä on sentään siunattu paljolla määrällä hiusta! 🙂

 2. Viivi Nurminen kirjoitti:

  Olen monta kertaa ihaillut tota sun violettia tukkaa ja se on kyllä ihan älyttömän upean värinen! Ja hei, tervetuloa Vaikuttajamediaan 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos, pidän siitä itsekin suuresti! Ja kiitos, täällä hyvä olla ja ihana nähdä että sinäkin olet täällä!

 3. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Mun hiusvuosi on melkoisen tylsä – en sitten saanut kuin sen yhden kerran aikaiseksi käytyä kampaajalla 😀 Mä niin ihastelen noita sun violetteja hiuksia <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja musta tuntuu että mun vuosi 2017 oli todella tylsä, sillä hypin vain edes takasin oranssin ja punaisen välillä 😀

 4. Mira Rinne kirjoitti:

  Musta toi on niiiiiin ihana sävy sulle! <3 Sain tuosta ekasta kuvasta inspiraation, joka päätyi Pinterestiini (jos rohkenisi pitämään oman naturellin tuossa päälaella ja loput jollakin muulla).

  Mun hiukset ovat pitkään olleet ihan naturellit ilman värjäystä, mutta aloin laittamaan niihin vaaleita/blondeja raitoja oman värin pysyessä päässä muutoin. Mun hiusvuosi oli siis aika perinteisen miramainen, lukuunottamatta pientä kikkailua pituuksilla -lokakuussa näistä tuli lyhyet, noin korvaan saakka ja nyt ne on taas kohta olkapäillä (mun hiukset ovat aina kasvaneet älynopeaa ja olleet aina älypaksut, jolloin niitä ohennetaan aina jokaisella tukkalääkärikäynnillä) 😀

  Povaan tän vuoden hiusvuodelle enemmän rohkeutta, sillä ois tarkoitus tässä alkuvuodesta/keväällä kokeilla jotain omalla mittakaavalla överiä 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Jään innolla seuraamaan miten revittelet, hiuksille hullujen juttujen tekeminen piristää kummasti!

 5. Krissu H kirjoitti:

  Mun mielestä tuo helmi-toukokuu -välin sävy on paras kun siinä on tuota pinkkiä! Tuo siniseen taittava violetti on aika hurja sävy, mutta sekin sopii sinulle kyllä todella hyvin. 🙂 Itse en värjää enää ollenkaan synteettisillä väreillä, sillä ne tuhosivat mun muutenkin ohutta ja huonokuntoista tukkaa niin paljon. Hennalla värjäämisen jälkeen hiukset ovat olleet paljon vahvemmat ja hyväkuntoisemmat ja saan niillä haluamiani punaruskean sävyjä tukkaani!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Mulle se meni jo liian pinkkiin vaikka oli hauska vaihe 😀 Ja oli kyllä aika hurja omaankin silmään tuo sinivioletti, mutta tulipahan testattua! Hienoa että olet löytänyt itsellesi sopivan tavan värjäillä!

 6. Henna kirjoitti:

  Mun hiusvuosi oli hyvin yksinkertainen ? kävin helmikuussa kampaajalla joka nappasi reippaasti mittaa pois, ja sen jälkeen oon muutaman kerran tasoittanut omaa väriä kevytväreillä itse kotona. Antanut tukan vain olla ja kasvaa ja yrittänyt itse miettiä, mitähän sitä sille taas tekisi jos vaikka menisi vuoden tauon jälkeen taas kampaajalle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.