Hae
Hannamaria

-18kg vuodessa: Tulevaisuuden tavoitteet ovat selvillä

Jep, uusi tavoite on asetettu! Kirjoitin siitä, mitä olen oppinut ketogeeniseltä ruokavaliolta ottamaan matkaani suvaitsevaisempaa ruokavaliota etsiessä ja nyt siitä, sekä vuodenajan kääntymisestä syksyyn olen saanut uutta inspiraatiota. Kesän otin todella rennosti syömisten osalta, mutta painoa ei silti kertynyt yhtään lisää. Onnellinen tasapaino on olemassa, joten tästä on hyvä lähteä alaspäin.

painonpudotus kukkamekko painonpudotus kukkamekko

Laihdutus ja painon kommentointi

Kannattaa muuten lukea myös Monnan postaus ”Demonisoitu painonpudotus”. Hän tuo esille hyvin sen, kuinka ihmisten on OK laihduttaa ja kuinka se kannattaa tehdä esimerkiksi samoista syistä, joihin pohjasin omani. Halusin olla terveempi, halusin nähdä vaikuttaako se selkäni kuntoon (ei vaikuttanut), halusin jaksaa paremmin ja ylipäätään oppia terveellisemmät ruokailutavat.

Haluan myös tässä sanoa sen, että mulle on OK sanoa jos huomaa mun laihtuneen tai huomaa mun olevan iloisempi, terveempi ja jaksavampi – se on mun tavoite. Ja no, jos sanot mulle painon noususta niin väliäkö tuolla – todennäköisesti olen itse huomannut sen aikaisemmin enkä jaksa välittää muiden mielipiteestä, vaan omastani.

Silti tulee olla tarkkana ja katsoa kenen painosta sanoo, sillä kaikille se ei välttämättä ole OK mainita asiasta ja painon nousu tai lasku ei ole omasta halusta tai tavoitteista kiinni. Siksi on parempi pysyä hiljaa ennenkö tietää miten toinen suhtautuu asiaan ja nyt tiedätte mun kannan asiaan omalla kohdalla. Ja ylipäätään muiden arvostelu painon tai ulkonäin suhteen saa loppua, turha arvostelu eroaa kuitenkin huomattavasti siitä tietääkö ja tukeeko toisen tavoitteita.

mun Seuraava painotavoite on tasan 80kg

Ensin oli tavoite saada tuo -15kg pois ja nyt kun kroppa saadaan kuntoutukseen ja kuntoon, on painotavoite 80 kiloa. Aloitin painonpudotuksen viime vuoden elo-syyskuussa, joten aika lailla vuosi on tätä prokkista tehty ja en voisi olla tyytyväisempi jo tähän mennessä lopputulokseen painon ja henkisen puolen osalta.

Olen aikuisiällä painanut vähimmilläni 79,8kg (tarkistin juuri HeiaHeiasta), joten en osaa kuvitella itseäni edes tuon pienempänä. Ja totuus on, että etenkin alakropan lihasten takia en koskaan tule pääsemään edes lähelle 60kg – jos pääsen, niin olen aika tikissä ja jo matkalla lavakuntoon.

Tätä kohti jatkuu matka nyt pääosin ruokavalion avulla, sillä en pysty juuri kunnon urheilua tekemään. Suurin osa tästä -18kg on mennyt myös ruokavalion kautta, toki yhdistettynä vesijuoksuun ja kevyeen lihaskuntoon. Onneksi ruokavalio alkaa tätä nykyä olla kunnossa ja muutenkin syömiset tasapainossa, joten kun pitää tavoitteen kirkkaana mielessä on siihen helpompi päästä.

painonpudotus kukkamekko painonpudotus kukkamekkopainonpudotus kukkamekko

Muut tavoitteet kunnon suhteen

Ihan ensimmäisenä kuntoudutaan ja saadaan selkäasia pois päiväjärjestyksestä. Syvät vatsat, keskivartalon vahvuus ja muu on saatava ensin raiteilleen ennenkö mitään voi kunnolla edes haaveilla.

Seuraavana haluan tehdä paluun kuntosalille oikeasti kunnollisen ohjelman kanssa ja sisällyttää siihen pyöräilyä. Mun on tullut pyöräiltyä nyt todella vähän vaikka siitä tykkäänkin. Ulkona kävelytkin tahdon takaisin arkeen, niiden aikaan on ihana kuunnella mm. podcasteja.

Siitä kun alkaa kroppa pikku hiljaa herätä eloon, haluan vielä joskus päästä pelaamaan lentopalloa sekä käymään potkunyrkkeilyssä tai aloittaa harrastamaan jotain kamppailulajia. Ne on aina kiehtoneet, mutta oon ollut joko niin kiireinen tai muissa maailmoissa että uuden lajin aloitus ei ole käynyt mielessä. Potkunyrkkeily etenkin on sellainen josta oon lajina nauttinut, se oisi harrastuksena oikein kuntoo kohottava ja kiva.

*****

Jos mietit mistä tulen, lue tämä aikaisempi ”-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)” postaus, ”Ja sitten paino jumahti, äh!” postaus sekä ”Ketogeenisen ruokavalion lopettaminen – voe helvete!” postaus. Näiden kautta saat tarkemmin tietoa missä mennään ja miksi, kaikki painonpudotukseen ja ketoon liittyvät postaukset löydät Painonhallinta ja Ketogeeninen ruokavalio -tagien takaa.

Asetatteko te itsellenne kuntotavoitteita?

12 kommenttia

 1. Ellivelli kirjoitti:

  Helouuu. Mä aloitin joku aika sitten syömään terveellisemmin. Syön pullaa varsinkin aivan joka päivä, tai söin. Ja parissa vuodessa on nyt kertynyt +8kg, rasva kertyy keskivartaloon, verensokerit ja kolesterolit koholla eikä entiset vaatteetkaan kunnolla mahdu joten pakko skarpata. Olen silti vielä normaalipainoinen ja tuntuu, että en saisi edes kohentaa terveyttäni tai olla mättämättä sokeria joka käänteessä. Tiedätkö? On sellaisia jotka loukkaantuu syvästi, kun en ruuan jälkeen otakaan kakkua (ei mitään heidän itse leipomaa vaan ravintolassa joten vuokseni ei ole nähty turhaa vaivaa..). Mitä IHMETTÄ mä sanon niille?? On suorastaan vittumaista lähes 4kymppisenä vielä selitellä miksi ei syö tai mitä syö. Mikä olis semmonen tyhjentävä vastaus jonka näille tuputtajille/mielensäpahoittajille voi sanoa? ”Ei kiitos”, ”Olen täynnä”, ”Terveyteni reistailee huonosta ruuasta” ei toimi. Hmmhmmhmm. Onko sinulla ollut vastaavia tilanteita? Vai yritänkö vain vältellä kyseisiä ihmisiä.. Kääk! Kummallinen on ihmismieli..

  • hannamariav kirjoitti:

   Ai jestas nuo on inhottavia tilanteita ja RAIVOSTUTTAA sun puolesta! Minoon sanonut just noita kaikkia kolmea, plus pieni valkoinen valhe ”lääkärini kielsi ylimääräisen sokerin” ei varmasti kaada maailmaa. Toki siihen ei pitäisi joutua turvautumaan, sillä se ei heille kuulu yhtään syötkö vai et.

   Kun tämmöinen tilanne tulee seuraavaksi, niin kysy ”miksi se merkitsee sinulle niin paljon etten syö?” ja katso mitä he vastaavat jatkaen siitä jos haluat kehittää keskustelua. Toinen on vain kestää ”paha mieli” joka heille tulee – mitä enemmän sanot ei kiitos, sitä enemmän he tottuvat siihen ja siitä tulee sulle ”uusi normaali” eikä hetken päästä kukaan enää kysenalaista. 🙂 Tsemppiä!

 2. Liisa kirjoitti:

  Upeita kuvia susta! Tsemppiä selän kuntouttamiseen ja painonpudotukseen. 🙂

 3. Meri kirjoitti:

  Mulla ei oo varsinaisia kuntotavoitteita, mutta parempi jaksaminen ja lisää enrgiaa ois toiveissa. Itsekuri on olematon, joten katsotaan, miten mun ens viikolla alkava ravintovalmennus lähtee käyntiin 🙂

  Tosi hienon työn oot kyllä tehny tuon painonpudotuksen kanssa!

  Meri
  https://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/

  • hannamariav kirjoitti:

   Kuulostaa just täydellisiltä tavotteilta. Ja kiitos! Autan kurin kanssa kun nähdään, en vie sua huonoille teille 😉

 4. villananna kirjoitti:

  Upeat kuvat. Painonpudotuksesi näkyy todella hyvin kasvoistasi. Itsekkin pitäisi alkaa liikkua taas, pitkästä aikaa…

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja liikkuminen on kyllä ihanaa kun siitä saa iloa irti, täytyy vain etsiä se laji / ne lajit joista nauttii.

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihan huikeaa, hyvä Hanna! Oot mun inspiraatio ?

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse tsemppasin ruokavaliota ja sain muutaman kilon sekä senttejä karkoitettua. Omakin tähtäimeni oli nimenomaan oman jaksamisen tukeminen ja ihan jo terveellinen ruokailu auttaa tähän merkittävästi. Upeita kuvia upeasta naisesta! <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja kuulostaa tosi hyvälle, se on totta että kaikki lähtee ruokavaliosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.