Hae
Hannamaria

Miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu & kuinka vältät sudenkuopat

*Sisältää mainoslinkkejä

Luen monesta ryhmästä ja kuulen monesti pohdintaa siitä miksi ketogeeninen ruokavalio ei onnistu, miksei paino putoa ja kuinka sitä ei jaksa ylläpitää pitkään. Kirjoitinkin hetki siitä miten aloittaa ketogeeninen ruokavalio ja nyt luettelen teille yleisimpiä syitä miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu ja kuinka ne välttää. Nämä pätevät itse asiassa moneen elämäntapamuutokseen.

Lue myös kaikki aiheen ketogeeninen ruokavalio -postaukset.

miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu

Oikea Motivaatio puuttuu = ajatus ei ole mukana

Tämä jos mikä pätee kaikkiin elämäntapamuutoksiin, painonpudotukseen ja kuntoutumiseen. Jos yksilöllä ei ole motivaatiota miksi jotakin asiaa tehdä, hyvin harvoin sitä jaksaa pitkäjänteisesti. 

Tähän suosittelen kysymään itseltäsi miksi asiaa teet?  Jokaisella motivaattori on erilainen ja täysin henkilökohtainen, mutta mielestäni useimmiten ketogeenisen ruokavalion aloittaessa se on mm. painonpudotus, kevyempi olo, sokerikoukusta eroon pääsy, gluteenittomaan ja vehnättömään ruokavalioon tutustuminen tai muu vastaava.

Omat motivaattorini ensimmäistä kertaa (ja nyt uudelleen) ketolle lähtemiseksi olivat buusti painonpudotukselle, sokerikoukusta irti pääseminen ja vatsavaivattoman elämän saanti.

miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu

Taustatyön tekeminen jää vajaaksi

Tämä jos mikä on sellainen ruokavalio, joka vaatii paljon opiskelua, taustatyön tekoa sekä itsenäistä selvitystyötä. Voin todella vahvasti suositella ostamaan jonkinlaisen valmennuksen, jotta et jää asian kanssa yksin. Monessa valmennuksessa saat tietoa sopivista raaka-aineista, reseptejä, yhteisön tuen sekä valmiita ruokavalioita ostoslistoineen.

Etsin itse tietoa ostamastani valmennuksesta, Youtubesta (mm. Thomas DeLauerin kanava on kunnon tietopankki), suomeksi sisältöä tekeviltä ketovaikuttajilta (mm. @ketopariskunta, ) sekä reseptikirjoista.

Itse suosin pitkäaikaiseen muutokseen tähtäävää valmennusta, jolloin pyritään tekemään ketosta kokonaan uusi ruokavalio ja elämäntapa, kuten Anni Sirviön KETO Kickstart-valmennus jonka itse ostin. Tarjolla on myös lyhytaikaisempia ja puhtaasti painonpudotukseen tähtääviä valmennuksia, kuten *FitFarmin KETO49 (tästä minulle ei ole henk. koht. kokemusta).

miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu

Kyllästyt ruokiesi yksipuolisuuteen

Ketogeeninen ruokavalio ei todellakaan ole yksipuolinen, vaikka tietyt ruoka-aineet ovatkin pannassa. Suomestakin saa nykyään todella paljon vaihtoehtoisia tuotteita, kuten kukkakaalimurua riisin sijaan tai konjac-juureen tehtyä pastaa normaalin sijaan. Herkutella voi helposti myös juustoilla, marjoilla sekä pähkinöillä. Esimerkiksi Fitnesstukun *Star Nutrionin konjac-juureen tehdyt nuudelit ovat hyvä korvike pastalle.

Itse omistan useamman reseptikirjan joista etsin inspiraatiota ruokiin. Parhaimpia onkin mm. *Keto Kickstart – Keto reseptejä (ostamani valmennuksen tyyppien kirja) sekä *Keto-päiväkirja. Herkkuihin parhas on *Keto herkut -kirja (molemmat Ketopariskunnan kirjoja). *Keto-kirjoja on ylipäätään olemassa isot valikoimat, joten ei jää reseptien vähyydestä kiinni.

miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu

Kuvat: Minnean muruja

Et varaa sille tarpeeksi aikaa ja tilaa elämästä

Tämä on ehkä se tärkein motivaation lisäksi. Niinkuin muutkin elämäntapamuutokset, ketogeeninen ruokavalio tarvitsee aikaa etenkin alussa. Se on iso kokonaisuus hallita ja etenkin mikäli joudut opettelemaan alusta paljon asioita, et ole tottunut kokkaamaan juurikaan ja et tunne ruokakaupasta löytyviä tuotteita, vie se aikaa ja vaivaa.

Tämä on ollut mulle henkilökohtaisesti se suurin kompastuskivi aina. Vaikka näenkin itseni aikatauluttamisen mestarina huomaan, että välillä tulee otettua lautaselle aivan liikaa ja priorisoitua muuta tekemistä ruokailun ja liikunnan ylitse. Siksi koenkin todella tärkeänä painottaa tätä: tee priolista, katso miten aikaa riittää lisääntyneen taustatyön ja ruoanlaiton kanssa ja tiputa jotakin muuta pois jos niikseen tulee.

miksi ketogeeninen ruokavalio epäonnistuu sinun mielestäsi?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Seuraa Hannamaria Mediaa: Instagram / Facebook / LinkedIn

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)
-18kg vuodessa: Tulevaisuuden tavoitteet ovat selvillä
Kaikki Painonhallinta-tagin postaukset
Kaikki Ketogeeninen ruokavalio -tagin postaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.