RESEPTI: Ketogeeninen kesäkurpitsalasagne
*Sisältää mainoslinkkejä
Monelle päivälle riittävä, ketogeeninen kesäkurpitsalasagne on nykyään tämän talouden vakkari. Reseptin kuvat ovat juuri niin arkipäiväiset kuin tämä ruoka itselle, vaikka moni kokee lasagnen teon monimutkaisena ja vaikeana. Voin silti vannoa, että tämä on sen pienen lisävaivan arvoista mitä tähän menee.
Kaivelin muistini kätköistä Mamma Voutilaisen vanhan lasagnereseptin, vaihdoin muutaman aineksen toiseen ja voila, ketogeeninen kesäkurpitsalasagne on tulilla!
Tätä varten tarvitset (6-8 annosta):
- 800g-1kg kesäkurpitsaa (3-4 koosta riippuen)
- 800g jauhelihaa (kanan tai naudan)
- 2 purkkia tomaattimurskaa (Mutti)
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 300-400g juustoraastetta (itse raastoin Old Amsterdamia, mutta esim. Valio Punaleima, ricotta tai mozzarella sopii hyvin)
- Oliiviöljyä tai voita paistoon
- Pippuria, suolaa, basilikaa
Määrät kannattaa katsoa oman vuokakoon sekä esimerkiksi kesäkurpitsojen koon mukaan. Ja sanon uudelleen, ottakaa isompi vuoka kuin minä! Tämä tuli yli äyräiden, mutta onneksi maksu oli super.
Pilko kesäkurpitsa pituussunnassa n. 0,5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta ne leikkuulaudan tai vastaavan alustan päälle. Ripottele päälle runsaasti suolaa, eli itketä kesäkurpisat.
Itse annoin suolan olla kesäkurpitsoilla niin kauan kun tein kastiketta, eli ainakin noin 15 minuuttia.
Pilko seuraavaksi sipulit ja kasvikset jotka haluat kastikkeeseen. Itse laitoin mukaan vain sipulia, herkkusieniä ja pinaattia. Tässä on makuasioita miten isoiksi paloiksi jätät kasvikset, itse tykkään etenkin sienissä hiukan isommista paloista.
Heitä pannulle runsaasti oliiviöljyä tai voita, kuullota sipuleita hetki ja heitä perään jauheliha sekä herkkusienet. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja heitä perään tomaattimurskat.
Kastiketta voi vielä halutessaan jatkaa vedellä tai kermalla, itse en tehnyt kumpaakaan. Mausta pippurilla, suolalla ja basilikalla
Seuraavaksi päästään kokoamaan! Älä tee tässä kuten minä, vaan ota isompi vuoka ettei ruoka pääse tulemaan näin laitojen ylitse!
Pohjalle kerros kastiketta, kesäkurpitsasiivut ja juusto. Sitten taas kastiketta, siivut ja juustoa. Toista tätä niin pitkään, että ainekset on käytetty ja päällikerros on kuorrutettu juustossa.
Laita vuoka uuniin n. 40 minuutiksi 200°C kiertoilmalla (225°C tasalämmöllä) ja ruoka on valmis! Anna lasagnen levätä hetki ennen tarjoilua. Lämmittämiseen sopii hyvin mikro (täydellä teholla 2-3 minuuttia) ja ruoka säilyy hyvänä lähes viikon (ellei katoa ennen sitä parempiin suihin).
Makrot / annos: HH n. 6,5g, rasva n. 27g, proteinii n. 20g (vaihtelee joka kerta riippuen käytettävistä aineista).
Tämän reseptin eri variaatioita löytyy mun suosikkikirjoista ketogeenisten reseptien osalta. Jos lisäreseptit kiinnostaa, suosittelen tutustumaan mm. Ketopariskunnan *KETO-päiväkirjaan, *Keto kotiruokaa– sekä *Keto Kickstartin kirjaan.
Onko teille ketogeeninen kesäkurpitsalasagne tuttu ruoka?
Seuraa minua: Instagram / Facebook
Seuraa Hannamaria Mediaa: Instagram / Facebook / LinkedIn
Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.
Lue myös:
Ketogeeninen Tikka Masala ja kuukkakaaliriisi
Ketogeeninen kukkakaalikeitto Koskenlaskijalla
Ketogeeniset letut mantelijauhoon
Tagi Ketogeeninen ruokavalio sekä Reseptit