Hae
Hannamaria

Kuinka paljon laihduin 2020?

Tähän vissiin pätee sanonta ”ei menny niinku strömsössä?” Vuosi 2020 ei mennyt kunnon, laihduttamisen sekä selkäjuttujen osalta ihan niinkö piti. Kirjoitin alkusyksystä siitä, mitä on mun seuraavat tavoitteet kuntotason sekä painon suhteen mutta vähänpä tiesin, että ei se ihan niin menisikään.

Tavoitteena oli alkusyksystä siis saada selkä ja kroppa kuntoutettua syyskuisen selkäleikkauksen jälkeen nopeasti, jotta pääsen takaisin laihdutusprojektin pariin. Asetin tuolloin myös itselleni 80kg painotavoitteen, mutten mitään aikaa asialle.

Vastaus: en yhtään

Mutta en kevään jälkeen kyllä varsinaisesti yrittänytkään. Aloitin vuoden painamalla n. 90 kiloa ja siinä ollaan edelleen, joulun jälkeen tarkemmin ottaen siellä 92-93kg hujakoilla josta voi taas lähteä alaspäin.

Kun sain tietää selkäleikkauksesta, siirtyi motivaation kohde selän ja kropan kuntouttamiseen laihduttamisen sijasta. Mua ei ole haitannut ollenkaan se, etten ole laihtunut tässä kuntoutumisen ohessa ollenkaan. En oo ottanut asiasta ollenkaan ressiä ja kuten oon aiemminkin kertonut, oon kiitollinen siitä että ketogeeninen ruokavalio on kuitenkin opettanut järkevämpää syömistä.

Tiedän itse tasan tarkkaan mitä olisi pitänyt tehdä toisin, jotta painoa olisi tippunut. Mielenkiinto on sen sijaan ollut keskivartalon vahvistamisessa, ryhdin korjauksessa ja vasemman jalan herättelyssä sekä vahvistamisessa.

Paino ei siis oo liikahtanut juuri suuntaan tai toiseen, mihin oon oikein tyytyväinen. Olisi voinut käydä niinkin, etten ole oppinut mitään ja sitä olis vaan kertynyt takasin ja olisin lipsunut kaikkiin vanhoihin huonoihin tapoihin. Pidän tätä ylläpitovaiheen onnistumistakin jo oikein hyvänä edistysaskeleena.

Edistymistä kuntoutuksen kanssa

Mulla on ollut nyt kuntoutumisen kanssa sen verran enemmän haastetta kuin osasin odottaakaa. Olin ensin kuukauden sairaslomalla, jonka jälkeen lähes 1,5 kuukautta osasairauspäivärahan kanssa 60% töissä ja vasta nyt joulukuun alusta täysipäiväisesti.

Keskivartalo saatiin melko äkkiä ihan hyvään kuosiin, mutta pullistumat ja ahtauman alku sai jo ”rampautettua” eli heikennettyä meikäläisen vasenta jalkaa aika tehokkaasti. Neljä ja puoli vuotta jatkunut heikkous, säteily ja ongelmat oli tehneet sen, että vasemman jalan liikkuvuus on superheikko ja voimatasot tosi paljon alhaisemmat kuin oikean. 

Nyt kolmen kuukauden jälkeen leikkauksesta tilanne alkaa olla jo ihan hyvä ja oon saanut mm. voimaa jalkaan takaisin. Väsyminen on edelleen läsnä pitkiä matkoja mennessä, faskiakalvot on tosi tiukat (jumissa? en tiedä mikä on oikee sana) ja lihakset menevät vasemmalla puolella jalasta sekä alaselästä aivan erilailla jumiin.

*****

Tuun kertomaan hiukan myöhemmin alkuvuonna vuoden 2021 hyvinvointisuunnitelmista, mutta sen voin jo kertoa että painonpudotusta aletaan taas tekemään ja ruokavalion laitetaan kondikseen.

Nyt kuitenkin haluan aloittaa tän aivan rauhassa pikkuhiljaa ja itse taas asiaan totutellen, ennenkö palaan vastailemaan kaikkiin kysymyksiin. Näistä aiheista teillä niitä nimittäin riittää!

Kuinka koette oman vuoden 2020 menneen hyvinvoinnin osalta?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)
-18kg vuodessa: Tulevaisuuden tavoitteet ovat selvillä
Kaikki Painonhallinta-tagin postaukset
Kaikki Ketogeeninen ruokavalio -tagin postaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.