Hae
Hannamaria

Vuoden 2021 parhaat meikit ja välineet

*Sisältää mainoslinkkejä

Vuosi 2021 oli melko hiljainen uusien lanseerausten suhteen, ainakin kun vertaa 2018-2020 tahtiin. Listasin silti parhaat meikit ja välineet teille parempaa tutustumista varten!

Nämä ovat kaikki sellaisia, jotka olen vuoden aikana ottanut osaksi viikottaista repertuaariani. Osa on näkynyt mm. Instagramissa enemmän ja osa vähemmän. Tällä listalla onkin vain best of the best, crème de la crème eli sellaiset HQ-tuotteet, joista en enää luovu ja jotka löysin vuoden 2021 aikana.

parhaat meikit ja välineet 2021 Catrice True skin meikkivoide parhaat meikit ja välineet 2021 Catrice True skin meikkivoide

Keskipeittävä meikkivoide: Catrice True Skin kosteuttava meikkivoide

Hinta: 8,50 €, saatavilla *Lyko.fi, *eleven.fi

Super dupe (eli edullisempi versio) Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing -meikkivoiteelle, joka on ollut mun pitkäaikainen suosikki. Tämä Catrice sisältää mm. hyaluronihappoa, antaa puolimattaisesta mattaiseen vaihtelevan lopputuloksen (riippuu mitä käytät sen alla) ja kestää mm. maskin käytön kuin mestari. Tällä saa myös lähes täysin peittävän lopputuloksen sitä tiivillä siveltimellä kerrostaessaan.

Sävyjä on saatavilla todella hurja määrä pohjasävyjä myöden (löytyy kylmä, neutraali ja lämmin), mikä on todella upeaa ns. markettimerkille. Tämä Catrice True Skin tuntuu kasvoilla todella kevyeltä ja vielä kymmenenkään tunnin kohdalla se ei näytä huonolta. Tämä ei tarraa kasvojeni pintakuiviinkaan kohtiin ollenkaan enkä kuivaihoisena hiukan öljyyntyvän T-aluen kanssa ole joutunut vielä ongelmiin. Tämä on todellinen helmi, ja ensimmäiset testit saman sarjan *peitevoiteen kanssa ovat myös lupaavia. Tästä on näköjään tullut myös *irtopuuteri, pitää testata!

Pidemmän arvostelun ja demoa löydät videmuodossa Instagramin kohokohdasta.

parhaat meikit ja välineet 2021 Lumene natural glow meikkivoide parhaat meikit ja välineet 2021 Lumene natural glow meikkivoide

Kevyt meikkivoide: Lumene Natural Glow kosteuttava meikkivoide, sävy Light

Hinta: Vaihtelee 16-23€, *Bangerhead.fi (edullisin), *Lyko.fi, *eleven.fi

Löytö, josta kiitos kuuluu vain ja ainoastaan @elliroosalle. Olen tiennyt tästä ennenkin, mutta sen kevyemmän peiton (itse määrittävät 2/5) ja kuulaan lopputuloksen vuoksi en ostanut sitä aiemmin testiin. Alkusyksystä tähdet osuivat kuitenkin yksiin, kun näin Elliroosan luovan tällä upean pohjan kuivalle iholle, löysin tämän sattumalta alesta Lumenen Espoon Outletista ja testattuani rakastuin. Suosittelen kuitenkin levittämään siveltimellä, meikkisieni ei vaan toimi.

Lopputulos on siis heleä ja kuulas olematta rasvaisen näköinen. Tämä sopii parhaiten kuivasta normaalille iholle, en usko paljon rasvoittuvan tästä pitävän. Tämä ei ole pitkäkestoinen, mutta se kuluu ajan mittaan todella kauniina pois eikä jää läikikkääksi, röpelöiseksi tai muutenkaan hassun näköiseksi. Sen olen huomannut, että joidenkin kasvotuotteiden pigmentti ei tämän kanssa välity yhtä hyvin kuin esim. Catricen, mutta sehän vain meinaa että niitä saa laittaa enemmän!

Pidemmän arvostelun ja demoa löydät videmuodossa Instagramin kohokohdasta.

parhaat meikit ja välineet 2021 KVD Beauty Everlasting blush Rosebud parhaat meikit ja välineet 2021 KVD Beauty Everlasting blush Rosebud

puuterimainen Poskipuna: KVD Beauty Everlasting Blush, sävy Rosebud

Hinta: n. 29 €, saatavilla mm. *Sephora.se

Loppukesästä saatiin upeita uutisia, kun saimme kuulle että KVD Beauty lanseerattaisiin myös Suomessa. Olin ulkomaanreissuilla käynyt tuota hiplailemassa, mutta en ollut sen ollessa vielä Kat Von D Beauty (eli kys. henkilön ollessa yrityksen toiminnassa mukana) siltä mitään ostanut tai testannut.

Nyt ostin ja ihastuin tähän poskipunaan ihan suunnattomasti! Se korvasi heti jo ainakin kahdesti rikkoutuneen Revolution lähes samanlaisen poskipunan. Sävyltään tämä on upea ruusuinen ja hiukan mauvemainen. Sen varoitan, että näissä riittää pigmenttiä aivan tuhottomasti, eli kannattaa sutia kevyellä kädellä.

parhaat meikit ja välineet 2021 ABH Stick blush Pink dahlia parhaat meikit ja välineet 2021 ABH Stick blush Pink dahlia

Voidemainen poskipuna: Anastasia Beverly Hills Stick blush, sävy pink dahlia

Hinta: n. 32 €, saatavilla *KICKS.fi ja *Beautybay.com

ABH lanseerasi tänä vuonna todella paljon hyviä tuotteita, joista tämä oli ehdottomasti parhain. Tässä voidemaisessa poskipunassa on piristävä koostumus, toisin sanoen tosi kevyt ja hienoisen hehkun tuova, joka on superhelppo häivyttää ihan muutamalla sormen täpäytyksellä.

Sävyjä on aina tästä pinkistä persikkaiseen ja kaikkea siltä väliltä. Näiden pitkäkestoisuus on myös hyvä muihin voidemaisiin verrattuna.

Pidemmän arvostelun löydät postauksesta Pohjameikin yllättäjät: Anastasia Beverly Hills Cream Bronzer ja Cream Blush.

parhaat meikit ja välineet 2021 ABH cream bronzer amber parhaat meikit ja välineet 2021 ABH cream bronzer amber

Voidemainen aurinkopuuteri: Anastasia Beverly Hills cream bronzer, sävy amber

Hinta: n. 35 €, saatavilla *KICKS.fi ja *Beautybay.com

Tämä oli täydellinen tuote kesään ja toi kauniin päivetyksen iholle! Koostumus on todella kevyt ja hyvin miellyttävä, sekä helposti häivyttyvä. Se on mattainen purkissa sekä siveltimellä ja sormella levittäessä, mutta meikkisienellä levittäessä sienen kosteus tekee lopputuloksesta kuulaan.

Sävyjä on helposti Suomeen saatavilla 4-5 kappaletta. Tässä on hyvä hinta-määrä -suhde, sillä tuotetta on pakkauksessa jopa 30 grammaa! Reilu puolen vuoden aukiolon jälkeen koostumus ei ole muuttunut vaan tuote on edelleen hyvä.

Pidemmän arvostelun löydät postauksesta Pohjameikin yllättäjät: Anastasia Beverly Hills Cream Bronzer ja Cream Blush.

parhaat meikit ja välineet 2021 Charlotte Tilbury Setting spray

Viimeistelysuihke: Charlotte Tillbury airbrush flawless finish setting spray

Hinta: 32 €, saatavilla *CharlotteTillbury.com

Tämä on nykyään mut TOP 3:ssa mitä tulee viimeistelysuihkeisiin. Samaan tapaan kuin ykkössuosikkini UD All Nighter, tämä sulauttaa meikin ihoon ja tekee siitä tasaisen kauniin. Se myös luo meikin päälle pintaa (vai kalvoa?), jonka vuoksi meikki ei tahriinnu esimerkiksi paitaan, maskiin tai kauluksiin nopeasti kuin ilman tätä.

Tässä jos missä on sellainen tuoksu, joka huumaa meikäläisen. Se on  kevyen kukkainen, mutta ei mitenkään ”ruusumaisen tunkkaisella” tavalla vaan raikkaan ylellisellä tavalla. Tämä ei tee meikistä kiristävää kasvoilla eikä jää tuoksumaan iholle. Tämä on ehkä jopa vuoden paras löytö!

parhaat meikit ja välineet 2021 Lumene kulmakynä 2 keskiruskeaLumene Longwear Eyebrow Definer -kulmakynä

Kulmakynä: Lumene Longwear Eyebrow Definer, sävy 2 keskiruskea

Hinta: n. 12-13 €, saatavilla mm. *Lyko.fi, *eleven.fi

Tämä utuus oli aivan superupea ilmestys! Innostuin suuresti, että viimein jopa kotimainen Lumene hyppäsi tähän microbrow-kelkkaan ja toi oman versionsa markkinoille. Tuotetta on hinta-määrä-suhteeseen aivan normaalin verran, koostumus oli erittäin hyvä ja tuote pitkäkestoinen.

Minulle sopi todella hyvin sekä sävy 2 Keskiruskea, että 3 Harmaanruskea. Tykkäsin jopa hiukan enemmän tuosta vaaleammasta nro 2:sta, sillä sen kanssa lopputulos oli neutraalimpi. Sävyjä on saatavilla viisi erilaista.

Pidemmän arvostelun löydät Odotettu uutuus: Lumene Longwear Eyebrow Definer -kulmakynä -postauksesta ja videmuodossa Instagramin kohokohdasta.

parhaat meikit ja välineet 2021 ABH brow freeze kulmavahaLumene Longwear Eyebrow Definer -kulmakynä ilman

kulmavaha / kulmageeli: Anastasia Beverly Hills brow freeze

Hinta: n. 29,90 €, saatavilla mm. *Lyko.fi ja *Beautybay.com

Feather brow -trendi sen kuin  jatkui tänä vuonna, ja Anastasia Beverly Hills toi oman paljon hypeä saaneen tuotteensa pakkaan! Kyseisen kulmakarvatrendin pointti on, että kulmat pysyvät liikkumatta koko päivän, karvat suunnataan tuuheasti ylös ja ne täytetään karvamaisin vedoin.

Nyt yli 6kk käytön jälkeen voin sanoa, että tuote kestää kunnolla suljettuna pidempään kuin tuon ohjeajan. Tämä pitää kulmat paikallaan kuin häkä! Jotta tuote itsessään pysyy puhtaana ja meikkipohja ei ala liikkua, kannattaa kulmat tehdä näillä ennen pohjameikin tekoa.

Pidemmän arvostelun löydät Kosmetiikan hittituotteet nyt: NYX Shine Loud, Maybelline Sky High -ripsiväri ja ABH Brow Freeze -postauksesta.

parhaat meikit ja välineet 2021 Natasha Denona

Luomivärit: Natasha Denona kokonaisuutena

Hinta: Alkaen 25 €, saatavilla *Lookfantastic.fi

Nämä luomivärit veivät mun sydämen ihan täysin tänä vuonna. Vaikka olen (aika paljonkin) myöhässä näiden isoimmasta hypejunasta, pitävät nämä edelleen pintansa yhtenä tubettajien ja sitä myötä jenkki-kuluttajien suosituimpina luomiväreinä.

Harhaluulo johon itsekin kompastuin, oli että nämä olisivat törkeän kalliita. Kyllä, niillä on hintaa (esim. tämä viiden luomivärin paletti on n. 25 euroa ja iso Retro Palette n. 67 euroa), mutta myös laatu on sen mukaista. En ole pettynyt vielä yhteenkään sävyyn.

Pidemmän arvostelun ja lisäkuvia löydät Brändisyynissä Natasha Denona luomivärit ja Blush Glow Duo -paletti -postauksesta, täältä tutoriaalin isosta Retro-paletista ja täältä tutoriaalin minipaletista.

parhaat meikit ja välineet 2021 Lumene luminous colour lipliner sävy 4 heather parhaat meikit ja välineet 2021 Lumene luminous colour lipliner sävy 4 heather

Huultenrajauskynä: Lumene Luminous Color Lip Liner, sävy 4 Heather

Hinta: 9,90 €, saatavilla mm. *Lyko.fi, *eleven.fi, *Bangerhead.fi

Sain keväällä testiin ison kasan Lumenea ja toinen löytö siitä joukosta ovat nämä vegaaniset rajauskynät. Tämä liukuu huulille todella kauniisti, sen avulla raja on helppo piirtää ja sävyä irtoaa todella hyvin jokaisesta testaamastani sävystä. 

Yllätyin, että kynä itsessään on FSC®-sertifioidusta, vastuullisesti tuotetusta puusta. Itse tuote on hajusteeton, josta se saa plussaa. Sävyjä on lähes kymmenen joista valita, mutta mun ”my lips but better” -suosikki on tämä numero 4 Heather. Välillä en laita huulille mitään muuta kuin tämän ja juoksen ovesta!

Demoa löydät videmuodossa Instagramin kohokohdasta.

parhaat meikit ja välineet 2021 maybelline lifter gloss 003 moon parhaat meikit ja välineet 2021 maybelline lifter gloss 003 moon

Huulikiilto: Maybelline Lifter Gloss, sävy 003 Moon

Hinta: 8,90-11,90 €, saatavilla mm. *Lyko.fi, *Bangerhead.fi

Huulikiilto, joka on täysi dupe (eli edullisempi versio) Fenty Beautyn Gloss Bombille. Tämä tuntuu kosteuttavan (se sisältää mm. hyaluronihappoa), ei jätä huulia tahmaisen tuntuiseksi ja levittyy kuin unelma. Pieni määrä riittää aivan todella pitkälle, josta se saa myös plussaa!

Tuoksu on todella makea, mutta se ei jatkuvasti ainakaan tuoksu omaan nenääni. Pitkäkestoisuutta ei tietenkään ole koska kyseessä on huulikiilto, mutta lopputuloksena on hyvin mehukkaat ja kosteutetun tuntuiset huulet. Sävyjäkin on yli kymmenen, joten jokaiselle löytyy varmasti oma – mun suosikki on tämä pinkki 003 Moon.

FLAER siveltimet

Sivellinmerkki: Flaer-siveltimet

Hinta: vaihtelee, edullisin yksittäinen sivellin 9,90 €, saatavilla *KICKS.fi (nykyään heillä on myös settejä!)

Kyseessä on ruotsalainen sivellin- ja välinemerkki, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia, harjakset synteettistä karvaa ja varret kierrätysmateriaalia. Brändi on lanseerattu syksyllä 2020 ja kaikki tuotteet on suunniteltu meikkaaja-maskeeraajien kanssa yhteistyössä palvelemaan ns. ”tavallista” kuluttaja.

Nyt yli vuoden testikäytön jälkeen nämä ovat osoittautuneet kestäviksi, heidän valikoimansa todella laajaksi (mutta ei liian) ja merkki ansaitsisi mielestäni enemmän näkyvyyttä myös Suomessa. Nämä nousevat Real Techniquesin sekä LUXIEn kanssa mun top-sivellinmerkkeihin.

Pidemmän arvostelun löydät Vegaaniset & synteettiset, kierrätysmateriaaleja sisältävät FLAER-siveltimet -postauksesta.

*****

Testasin vuonna 2021 ihan tuhottoman määrän tuotteita, mutta monestakaan en tehnyt sisältöä (edes ns. ”huonojen tuotteiden postausta”). En ole nimittäin enää varma, kiinnostaako ketään ne ns. huonot tai vain keskiverrot tuotteet, kun valikoimaa on niin tuhottomasti ja helmiä löytyy sieltä ja täältä.

Moni kategoria oli myös sellainen, josta ei vain löytynyt uutta suosikkia vuonna 2021. Löysin mm. hyviä ripsivärejä, erilaisia contour-tuotteita sekä mielenkiintoisia uutuuksia, mutta ne eivät täyttäneet parhaiden tuotteiden kriteerejä.

Mitkä oli teidän 2021 parhaat meikit?

2 kommenttia

  1. Marle kirjoitti:

    Sain näytteen Clarinsin huuliöljystä, johon tykästyin. Halusin testata Diorilta vastaavaa, se ei ole niin öljymäinen vaan enemmänkin geeliä. tuotteessa on aivan ihana aplikaattori! Niin pehmoinen ja pullea! 🙂

    • hannamaria kirjoitti:

      Clarinsin huuliöljyt onkin tosi hyviä, oon käyttänyt niitä joskus vuosia sitten! 🙂 Dioria en ole testannut aiemmin enkä nyt sen noustua TikTokin myötä suosioonkaan. Täytyy ehkä antaa sille mahdollisuus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *